15 Nisan 2016 Cuma

Kıbleye yönelmek sadece düz bir dünyada mümkün olur

Arabistandaki bazı Selefi alimler dünya düzdür demektedirler.Zira dünya yuvarlak olsaydı kıble geçersiz olurdu demektedirler.Galiba haklılar.Yuvarlak bir dünyada yüzünü kabeye değil uzay boşluğuna çevirmiş olursun.Newyork'ta yaşayan biri ne yana dönerse dönsün Kabe'ye değil uzay boşluğuna yüzünü dönmüş olacaktır.Ne yana dönerse dönsün Kabeyi teyet geçmiş olacaktır.Onun için dünya yuvarlaktır demeyi kafirlik sayan Selefi alimler bile vardır.Ve Kuran dünyanın neresinde olursanız olun yüzünüzü Kabe'ye çevirin dediğine göre;demekki dünya düzdür demektedirler.Gerçektende Kuran dünyanın her neresinde olursanız olun yüzünüzü Kabe'ye çevirin demektedir.Dünyanın her yerinden yüzünü kabeye döndürebilmenin mümkün olduğunu sanmaktadır.Yani dünyanın düz olduğunu sanmaktadır.
Gerçekten de yüzünü göğe çevirip arandığını görmekteyiz. Seni, razı olacağın bir kıbleye yönelteceğiz. Hadi, yüzünü Mescid-i Harâm'a çevir. Sizler de her nerede bulunursanız bulunun, yüzlerinizi o tarafa döndürün...(Bakara 144-Kuran)
http://www.kuranmeali.org/2/bakara_suresi/144.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
Yuvarlak bir dünyada kıble mümkünmüdür sorusu üzerinde durulmaya değer bir sorudur.Yuvarlak bir dünyada her yerden yüzünü kabeye çevirebilmek mümkünmüdür?Selefi alimler bunun mümkün olmadığına karar verdiler ve o halde dünya yuvarlak olmamalıdır sonucuna vardılar.Üzerinde düşünmeye değer bir konu. :)